Borås Besöksservice

Den traditionella turistbyrån, i sin fysiska form, är stängd och vårt arbete med att utveckla framtidens besöksservice pågår för fullt. Vi utvecklar Infopoints på välbesökta platser i Borås och förser flera av dem med digitala touchskärmar för information. Tillsammans med staden har vi även tagit fram nya, moderna infartsskyltar som kommer att kompletteras med digitala informationstavlor på stadens gator och torg. Vi utökar och stärker vårt innehåll här på vår webb och i sociala kanaler. Därför hoppas vi att du, precis som vi, ser detta som en självklar utveckling snarare än en avveckling. Hoppas att vi ses och hörs!

Kontakta Borås Besöksservice
Vi levererar de bästa tipsen och servicen till dig som boråsare, turist eller besökare. Vi kan allt om Borås (nästan!). Du kan ringa oss på 033-35 70 90, mejla till tourist@boras.com eller chatta med oss här på webben eller via Messenger. Vi har öppet alla vardagar kl. 10-17, med undantag för helgdagar och dag före helgdag. Du hittar oss även i sociala medier på Facebook och Instagram

Hitta våra InfoPoints
Vi har utvecklat InfoPoints runt om i Borås. Utbudet ser lite olika ut men gemensamt är att samtliga erbjuder ett urval av broschyrer och kartor och personalen har dessutom en utökad kunskap för att hjälpa dig med de vanligaste frågorna. Alla InfoPoints är centralt belägna och du hittar samtliga här.

Personlig biljettförsäljning till evenemang
Finner du numera i Kulturhuset med generösare öppettider och bättre parkeringsmöjligheter. Du når dem på 033-35 35 05. Här hittar du information om öppettider m.m. 

Elfsborgsbiljetter
Köper du på Willys, ICA City Knalleland och City Gross. På matchdagen säljs eventuellt kvarvarande biljetter i biljetthuset vid huvudentrén. Öppnar 2 timmar före avspark. Mer information på elfsborg.se.

Bussbiljetter:
Lokalbuss – Västtrafik, resecentrum, en trappa ner.

Bus4you – Västtrafik och Pressbyrån, Borås Resecentrum.

Flixbus – Pressbyrån, Resecentrum och Yxtobak, Allégatan 14.

Landvetterexpressen - för närvarande inställd p g a pandemin.

Borås Citys presentkort
Köper du hos Buketten på Västerlånggatan 30-32 eller hos Cassise på Österlånggatan 40. Presentkorten säljs i hundrakronorsvalör. Större belopp och företagsförsäljning sker via Borås City Samverkan AB. Kontakta Borås City.

Frisbeeuthyrning
Hyr en frisbee på Ymergården (Öppet vardagar 08:00-16:30). Välj bana själv: Ramnaparken, Fjärdingsparken, Ymergården - eller prova flera banor! Scorekort/bankarta kan skrivas ut från hemsidan. Vid spel på Ymergården tillkommer banavgift på 40 kr per person vilken betalas med swish till 123 422 80 86.  Mer info hos Ymer Frisbee.

Fiske & Naturupplevelser
En hel del fiskekort hittar du hos Wollmars fiske, Källbäckrydsgatan 2 i Brämhult, 033-12 68 00, Kommunfiskekortet köper du på Kulturhuset eller andra fiskekort på ifiske.se.

Kommunfiskekort och de dagkort du kan få kvittera ut om du löst årskort finns numera i Kulturhuset.

Broschyrer: Vandring/Naturupplevelser i Borås – Friluftsfabriken, Hallbergsgatan 26. Fiskeinfo hittar du även på Stadsbiblioteket samt givetvis på boras.se där du också hittar kartor över friluftsområden m m.

Djurparkens Värdebevis
Citybutikerna i Borås (City Knalleland, City Fristad, City Brämhult och City Centrum). Mer information om biljett hos borasdjupark.se.

Kulturarvskort
Finns på Textilmuseet eller via svensktkulturarv.se

Affischering
Fem aktuella anslagstavlor för offentlig affischering finns på/vid:

  • Hötorget - vid Österlånggatan
  • Hemgården - på Åsbogatan
  • Stora torget
  • Högskolan
  • Lottasplan - Resecentrum

Parkering & Ställplats
För bil, husbil och buss på parkeringboras.se.

Närmaste offentlig toalett
Hittar du via googlekartan.

Växla pengar
Forex på Österlånggatan 48A.
Guld Valuta på Hötorget 1.

Besök Boråsregionen: